Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Работилница Кусамоно бонсай

юли 16, 2020 @ 6:30 pm - 8:30 pm

59лв.

Творческа Работилница

Кусамоно  бонсай” с Мария Желязкова

Кусамоно, бонсай от трева

Управлението на менталното здраве в наши дни е  бъде трудно за изпълнение -изискванията на натоварения ни живот и балансирането между приятелства, романтика, работа и семейство започва в един момент да се отразява на мозъка ни. Проучване показва, че разведряването на дома ни с определени растения може да ни помогне да намерим баланса и да бъдем здрави и щастливи. Непрекъснато се провеждат изследвания, които предполагат, че стайните растения не само пречистват въздуха, но имат успокояващо влияние върху нашето настроение, нива на стрес и кръвно налягане.
Ето защо ние от Somenso съвместно с Общество за управление на стреса Ви предлагаме да си подарите едно незабравимо преживяване!

Направете със собствените си ръце Вашия пръв Косамоно бонсай!
От вас се изисква само добро настроение!
Ние предоставяме:

  • Hand made by Maria Kusamono pot  (ръчно създаден съд за Кусамоно бонсай)
  • Цвете по ваш избор
  • Мъх
  • Субстрати и почва
  • Лекция и съвети за отглеждане от Мария Желязкова

Кусамоно буквално означава „трева“, термин, често свързван с по-известните Бонсай и Икебана и с по-малко известните Шитакуса и Кокемама, които много често заедно съставляват елементите на компанията в Токонома, за японците специално място на къщата или нишата. където обикновено се поставят цветни и живописни декорации, също предназначени за чайна церемония и приемане на гости. Всички тези донякъде специални термини са част от японското изкуство, което се състои в създаване на оригинални композиции, използващи растения, билки, цветя, почва, мъх и дори камъни.

Цел: Да създадем собствена композиция, като закратко ще се потопим в светоусещането “дзен”, осъзнавайки текущия момент и прозрението в същността на нещата посредством нашия собствен опит!

Съдържание:

  1. Кратък увод в изкуството “кусамоно бонсай”
  2. Изработване на собствени композиции в стил “кусамоно” с осигурени материали (мини керамичен, ръчно изработен съд за всеки участник, растения, мъх и субстрати)

По време на работилницата очаквайте персонално отношение и група от 8 човека:

  • Всеки участник ще бъде упътен в подбора и съчетаването на съд, растения и субстрати, както и подпомогнат в изработката на Кусамоно композиция със собствен характер
  • Всеки участник ще получи препоръки за отглеждане

 

Цена само 59 лв.

 

Детайли

Дата:
юли 16, 2020
Час:
6:30 pm - 8:30 pm
Стойност:
59лв.
Събитие Тагове:
,

Организатор

Център за социално здраве

Място

Somenso
бул. Христо Ботев 10 ет.3
София, Bulgaria
+ Google Map