Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Отвъд страха мога всичко! – историята на една отровна връзка

юни 10, 2021 @ 6:30 pm - 7:30 pm

Безплатно

Отвъд страха мога всичко!

историята на една отровна връзка

10 юни – 18:30-19:30

Ще поговорим за това, което се случва с нас, когато сме във връзка, в която сме подложени на психически тормоз. Ще поговорим за излизането от такава връзка, което е дълъг и нелек процес, който обаче си струва всяка секунда. И за личното прераждане, което ни чака накрая му.

Психическото насилие е изградено от думи и жестове, чиято цел е да наранят и дестабилизират, да подчинят, да контролират и да владеят другия. Можем да го срещнем във всички сфери на живота – в професионалния ни кръг, с партньор, с приятел, с родител, с детето ни. Колкото по-важна за нас е съответната връзка (семейни отношения или такива, осигуряващи прехраната ни), толкова по-голямо е насилието на насилника, от една страна, и по-голяма издържливостта на насилвания, от друга. Т.е. когато връзката от ваша страна съдържа изначално любов и интимност, уважение, лоялност, толкова по-силно е психическото насилие и толкова по-трудно е да бъде прекъснато.
Става дума за специфично и целенасочено морално насилие, а не за единични реакции в моменти на афект, когато мнозина си позволяваме да изречем или да направим неща, за които после съжаляваме и се извиняваме.
При психическото насилие цялостното поведение на насилника цели размиване на границите на другия, неговото принизяване, незачитане на основните му права, изграждане на несигурност, неувереност и отнемане на самостоятелността му като индивид.

© Текстовете са извадки от книгата “Паяжината на психическия тормоз, Хората, които превръщат живота ни в ад”, автор Боряна Григорова, издателство Ecrier. Предстои да излезе от печат през юни 2021.Всички права запазени.

Водещ: Боряна Григорова

Боряна Милошева Григорова е родена на 24 октомври 1968, в София.

Завършва НГДЕК през 1987 година. От 1990 до 2020 година живее, работи и учи във Франция. Работи като графичен дизайнер в издателства, в рекламни агенции и в агенции за HR комуникации, в София, Страсбург и Париж. От 2016 година се занимава с изучаване и изследване на поведенческите модели и личностни разстройства. Интересът й към психологията и в частност токсичните връзки, се превръща в професия през 2020, след дипломиране в областта на Психотерапията. Понастоящем работи като терапевт в София, основно с хора в токсични връзки или излезли от такива. Автор е на статии за токсичните семейства, връзки и отношения във всички сфери на живота, за погрешните модели и за начините те да бъдат преизградени здравословно.

Автор е на книгата “Паяжината на психическия тормоз – Хората, които превръщат живота ни в ад”, която предстои да излезе от печат през юни т.г., издателство Ecrier.

Учи кинезиология, с желанието да обогати подхода и инструментите, с които работи в терапевтичната си практика.

Занимава се с интериорен дизайн и рисуване като хоби.

 

Детайли

Дата:
юни 10, 2021
Час:
6:30 pm - 7:30 pm
Стойност:
Безплатно
Събитие Тагове:
, , ,

Място

Somenso
бул. Христо Ботев 10 ет.3
София, Bulgaria
+ Google Map